Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

3D 4D scans with Details Scan for my 2nd Baby

Logo Design by FlamingText.com 
Hye :)

Lagi cerita basi dari Anis yang nak di share kat sini. Hehe.

Last week (nak masuk 2 weeks dah pon) pada 6/11/2016 pada jam 5 petang Anis dah set appointment awal-awal untuk buat details scan baby kat Klinik Perdana Sungai Besi. Tempat yang sama Anis buat details scan time Araa dulu. Price pun still sama cam dulu. RM150 (2D details scan + 3D 4D + CD + Gambar). Anis tau ade klinik yang offer lagi murah, tapi entahla Anis selesa kat sini. Lagipun dekat je ngan rumah. Sonographer pun okay.

Anis datang on time pukul 5, tunggu sonographer 5 minit terus masuk bilik. Araa paling excited. Bertenggek dia atas kerusi sebelah katil tempat Anis baring. Hahaha. Start je scam then nampak rupa baby, lagi dia excited. Tak habis-habis duk cakap adik, adik, adik. Auch, so sweet.

Buat details dulu dalam setengah jam camtu. Macam biasalah, kira jari tangan kaki semua. Tengok jantung, buah pinggang, tulang belakang dan GENDER. Hehehe. Alhamdulillah syukur semuanya ok dan sihat. Gender? Biarlah rahsia. :)

Ok start je nak buat 3D, sangatlah mencabar. Sebabnya muka baby betul-betul ade kat bawah uri. Aishh. Rapat pulak tu. Golek punya golek, dapatlah space sket between muka dia and uri. Time tu lah, dia angkat tangan dua-dua belah tutup muka. Hahaha. Siap ada aksi hisap jari lagi. Alahai anak ibu ni. Pemalu rupanya.

Lama jugakla duk pujuk baby, at last dapatlah sipi-sipi. Tapi muka baby tak penuh lagi, sebab masa ni anis ngam-ngam 26 minggu. Kalau buat masa 30 minggu maybe nampak penuh elok muka dia.


haaa tu lah dia si pemalu ni. Tu Pun tengah hisap jai tu.  :)


Yang atas tu 3D Araa dulu.  Sepesen je susah nak tunjuk muka. Dapat pun sipi-sipi jugak. Cuma si Araa dulu siap kaki dia naik ke atas kepala. Hahaha.

  Logo Design by FlamingText.com

Double Breastpump Murah : Real Bubee. Ok ke?

Logo Design by FlamingText.com 
Alkisahnya bermula bila hati ni berkira-kira nak membeli double bp. Yang lama punya single pump. Mencari double BP yang murah dan function dia kira ok lah. Nak beli preloved? Ish. Tak tergamak la pulak kan? Hehehe.

So google lah sana sini. Then saja survey kat shopee.my. Survey punya survey jumpa ni haa, Real Bubee punya double pump. Harga gila punya murah tak masuk akal.

Ish. Betulke? Ok ke? Entah-entah guna 2-3 hari rosak. Takpe, add to cart dulu. Kita cari review. Google punya google, jumpa lah satu blog ni review pasal RB ni. Nak baca KLIK SINI. So yakinlah sikit macam nak proceed kan. 
ni haaa. part dia tak banyak pun. boleh pakai powerbank je kalau malas nak plug in.
siap boleh deco mata si pump ni. kiut kot. hahaha.



ok lah. Anis proceed je lah. Below RM50 include shipping. Gila tak murah. Tu pun kat shoppe.my ade lagi yang mintak offer. Errr. Nak murah acaner lah lagi kan.

Dah proceed. Jumpa kawan satu kolej dulu, sembang-sembang terkeluar cerita pasal BP. Dia pun cakap dia beli RB double ni jugak via shopee.my, harga pun lebih kurang anis beli je.  Dah sebulan lebih guna. So far ok je xde sebarang masalah. Kawan sekerja dia pun baru jugak order lebih kurang anis. Hehe.

So hari rabu aritu (2/11/16) parcel yang ditunggu dari shenzen dah sampai. Sukanya bukan kepalang.



Hello! :)


Haaa. Ni barang-barangnye. All in good condition. nampak tak sticker untuk deco mata yang super cute? Dahla pump dia kecik cinonet je. Besar sket je dari mouse kat opis ni. Hahaha. (kepala plug takde ye, usb cable je dia bagi. boleh beli asing atau guna plug charger fon je, ataupun powerbank)


Apa yang anis tau, RB ni company asal dia kat Britain. Yang anis beli ni dari China. Nak kata tiruan pun anis tak boleh sahkan. Tapi dekat booklet warranty tu ade je company address dari birmingham. Ataupun, dipasang di China? Macam tu eh? hehehe.

Takpelah, janji well functioned. Berbaloi dengan harga yang super murah tak masuk akal. 
Nak testimoni? Tunggulah anis deliver baby next year ye. Hehehe.




  Logo Design by FlamingText.com