Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Review : Real Bubee Double Breastpump

Logo Design by FlamingText.com
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk meneruskan kelangsungan hidup. Ok seperti yang dijanjikan Anis nak buat review pasal double BP real bubee. 

Malas nak bebel panjang. Anis buat review berdasarkan point je la eh.

1. Bunyi
 Agak tak senyap jugaklah, kalau dalam ofis kecik yang ada 5- 6 orang pekerja still boleh dengar vibrate pump tu.

2. Suction
Ok best. Tak sakit and agak smooth jugaklah bagi Anis. Ada 2 auto phase.

3. kadar pengosongan cik B
Kurang memuaskan. 30 minit baru betul-betul kosong. Huhu.

4. Corong 
Corong tak best bagi Anis, sebab sangat pendek. Unless add on silicone breasthield, baru selesa and sedap diguna. Hehe. Ataupun uols yang mempunyai cik b mantap and cik N jenis besar and memanjang, boleh upgrade corong lain yang panjang and besar. cari je kat shopee tu. 2 set tak sampai rm80 pun.

5. Saiz
Sangatlah kecil dan comel. Senang nak dibawa ke mana-mana.

6. Light duty
Tak leh lasak-lasak and lama-lama. Nanti dia tido sendiri. hahaha. So sangat tak sesuai untuk power pumping.

7. Power supply
Sangatlah senang, sebab pakai usb port. Lupa bawak cable, boleh pinjam charger fon sesape je. Except iphone! huhu. Cucuk kat cpu, power bank, lappy.. ok ready to pump! Hehehe

8. Jangka hayat
So far (3 bulan penggunaan) masih ok, cuma usb port macam loose dah sikit. Huhu.

So keseluruhan ok lah. Anis bagi 3.5 bintang. Hehehe. Ni tengah berangan nak angkat Youha Essence Duo Advance + Freemie. Kah kah. Berangan sangat. Jelez tengok ofismate Anis pump on the go je. 

Dengan Real Bubee sebelum naik kerja ni Alhamdulillah stok frozen ebm yang berjaya dikumpul lebih kurang 500oz. Bayangkan kalau pakai YEDA, perghh! bergelen-gelen stok gamaknya. Hehehe. Ok lah kelaut dah ni. Daaa. =)
Logo Design by FlamingText.com

No comments: